Adaugat in data de 24/06/16

Cum sa iti faci un sistem de aer conditionat care nu foloseste electricitate

Da! In sfarsit a venit caldura si la noi in tara, si bineinteles ca acum cautam cu totii solutii pentru a ne racori, iar un sistem de aer conditionat suna foarte bine. Acesta a fost inventat in Bangladesh si ceea ce este si mai interesant este faptul ca nu foloseste electricitate. Acest sistem este extrem de eficient, atat din punct de vedere al costurilor, dar si al faptului ca nu afecteaza mediul inconjurator.

Cea mai mare parte a populatiei din Bangladesh locuieste in case provizorii care nu sunt conectate la sistemul de electricitate, fapt pentru care in momentul in care temperaturile sunt foarte mari, acesti oameni nu prea au cum se racori.

Doua companii locale au demarat proiectul Eco-Cooler, prin care incearca sa le ofere locuitorilor din Bangladesh sansa de a se racori, fara a fi nevoiti sa cheltuiasca sume mari de bani. Sistemul de aer conditionat inventat, Eco-Cooler, presupune folosirea banalelor peturi de plastic care sunt taiate si apoi prinse pe un panou. Cu cat mai multe peturi de plastic, cu atat mai multe sanse ca temperatura din locuinta sa scada cu pana la 5 grade Celsius.

Sistemul se monteaza in fata unui geam, cu deschizatura mare a peturilor in exterior, iar cand adie un pic vantul, acesta este comprimat si intra cu putere mai mare in casa. Acesta a fost montat deja in peste 25,000 de locuinte, iar proprietarii lor sunt foarte incantati de racoarea pe care o ofera.

sistem_de_aer_conditionat (1) sistem_de_aer_conditionat (2) sistem_de_aer_conditionat (3) sistem_de_aer_conditionat (4)

Montarea acestui sistem de aer conditionat in fata unui geam

sistem_de_aer_conditionat (5)

sursa:inhabitat.com


Tags: , , , , , , ,


[mashshare]

Adauga un comentariu